Szezonalitás tematikák szerint – minden, ami focival kapcsolatos

2022. szeptember 30.

Blogsorozatunk legutóbbi témája a tavaszi programajánlók volt, amiben a fesztiválok, a kultúra és a koncertek szerelmeseinek kedveztünk. A Szezonalitás tematikák aktuális részében most egy másik rajongótábort szólítunk meg, akik a közelgő VB szezonnak köszönhetően talán jobban várják a novembert, mint a karácsonyt. A szurkolók jóvoltából a futball specifikus oldalak látogatottsági száma garantáltan fel fog robbanni, aminél talán csak a sör és chips eladások lesznek nagyobbak. Íme hát, a három legnépszerűbb, focis weboldalunk.

Madridom.hu

A Real Madrid szurkolók egyik legkedveltebb weboldala, ahol megtalálható nem csak minden aktuális információ a közelgő és múltbeli mérkőzésekről, de érdekes és releváns tartalmai garantáltan bevonzzák a futball szerelmeseit. A rajongóknak ráadásul lehetőségük van Fórumon is megvitatni az eseményeket, értékelni a meccseket és a játékosokat, aminek köszönhetően főszezonban az oldal látogatottsága még inkább felpörög.

Egyedi látogatóinak száma egy hónapban átlagosan 50 ezer UV körül mozog, amely csúcsidőszakban elérheti a 70-75 ezret is. Amikor pedig 2022 májusában a Real Madrid tizennegyedszer lett Európa legjobb csapata, miután nyert a Bajnokok Ligája 2021/2022-es idényének döntőjében, az oldallátogatások száma elérte a 227.421 PI-t. (Gemius Audience 2022-es adatai alapján.)

Megjelenési lehetőségeit tekintve teljesítmény és időalapú kampányokhoz egyaránt alkalmas. 970x250px és 300x250px méretekkel gazdálkodhatunk az oldalon.

Ulloi129.hu

Mit szeretnek a rajongók még a nemzetközi focinál is jobban? Természetesen a hazai focit. Az Ulloi129.hu igazi Mekka a Ferencvárosi TC csapat szurkolói számára, ahonnan a legnagyobb fanok szinte ki sem lépnek. Naponta körülbelül 10-15 friss poszt kerül ki az oldalra, aminek köszönhetően az oldal látogatottsága egész évben pörög.

Egyedi látogatóinak száma minden hónapban stabilan tartja a 200 ezer UV körüli szintet, ami a májusi főszezonban 274.312 UV-re ugrott és mintegy 1.252.714 PI forgalmat generált. (Gemius Audience 2022-es adatai alapján.)

Megjelenési lehetőségeit tekintve az oldal szerkezete elsősorban a 300x250px és a 728x90px bannerméretekhez ideális (emellett elérhető a 468x120px és 160x600px méret is), viszont mivel egy oldalon maximum 2-3 banner jelenik meg és az oldal alapvetően minimalista, letisztult stílusú, a hirdetések garantáltan odavonzzák a szemet. Az időalapú látványos megjelenési lehetőséget szponzoráció biztosítja.

Fuzovelkifele.com

Ha már futballszezon, akkor természetesen nem mehetünk el szó nélkül az amerikai foci mellett sem, amelynek rajongótábora Magyarországon is évről-évre egyre nagyobb létszámmal gyarapodik. A Fuzovelkifele.com az egyik legnépszerűbb hiánypótló oldal a szurkolók körében, ahol nem csak az amerikai és a magyar kedvencekről olvashatunk aktuális híreket és érdekességeket, de kikapcsolódás gyanánt az oldal szórakoztató Tippjátékra is lehetőséget ad.

Egy hónapban átlagosan körülbelül 50-60 ezer egyedi látogató keresi fel az oldalt, de csúcsidőszakban ez akár 80 ezer UV fölé is ugorhat és több, mint 400 ezer PI forgalmat is generálhat. (Gemius Audience 2022-es adatai alapján.)

Az oldal felépítése teljesítmény és időalapú kampányokhoz egyaránt alkalmas a négy legnépszerűbb bannermérettel (970x250px, 640x360px, 300x600px, 300x250px).

Amennyiben bemutatott oldalaink bármelyike felkeltette digitális kommunikációs céllal rendelkező olvasóink érdeklődését, várjuk szíves megkeresésüket a sales@infinety.hu címen! Amennyiben pedig tartalmával a hazai piac egyik vezető, független médiaportfóliójához szeretne csatlakozni, kérjük vegye fel a kapcsolatot kollegánkkal a portfolio@infinety.hu e-mail címen!