Szezonalitás tematikák szerint – Időjárás oldalak

2020. március 9.

A tavasz beköszöntével korábbi sorozatunk újabb állomásához érkeztünk, ezúttal portfóliónk méltán népszerű időjárás oldalait szeretnénk egy kicsit részletesebben bemutatni. Az utazás és lakásfelújítás tematikákhoz hasonlóan, az időjárás előrejelzéssel foglalkozó tartalmak is erős szezonalitást mutatnak. Kampánymenedzsereink prognózisa szerint a következő hónapokban erőteljes felmelegedés várható, ami a hirtelen megugró pollen koncentráció mellett az oldalletöltések számának drámai emelkedésében is tetten érhető lesz.

Eumet.hu – Derűs estét, szakszerű tájékoztatást!

Az Eumet.hu előrejelzéseinek megbízhatóságát a mögötte álló profi szakmai stáb felkészültsége garantálja.  A Pártai Lucia és Aigner Éva nevéhez fűződő European Weather Service munkája döntően rövid- és középtávú, folyamatosan frissülő időjárás előrejelzések készítéséből áll. Emellett többek között légkörfizikai szakértői, oktatói és tanácsadói feladatokat is ellátnak, de szakítanak időt tudományos ismeretterjesztésre is.

A Gemius Explorer 2019-es adatai szerint az oldal látogatottsága májustól júliusig pörög a legjobban, tavaly ebben az időszakban havonta átlagosan 160.000 egyedi látogatót vonzott, akik a három hónap alatt 3.8 millió oldalletöltést generáltak. A forgalom 48%-át direkt látogatók teszik ki, további 43% keresőből érkezik, a fennmaradó 9% pedig social csatornákon és egyéb külső hivatkozásokon keresztül érkezik az oldalra. 

Hirdetési felületeit tekintve 970x250 méretben idő és teljesítmény alapú megjelenések is elérhetőek az oldalon. Időjárás oldalainkat elsősorban belföldi és külföldi turisztikai szolgáltatások, utasbiztosítások, fesztiválok promóciójára ajánljuk, de az outdoor sportok és úgy általában a természetjárás szerelmeseit célzó banneres hirdetések is releváns környezetre találhatnak itt.

Sussfelnap.hu – Süsi megmondja!

A Sussfelnap.hu népszerűségének titka alighanem letisztult és átlátható felületében rejlik. Az összhatást csak még barátságosabbá teszi a sokoldalú műveltséggel rendelkező Süsi, aki egyébként az oldal kabala égitestje és olyan fogas kérdéseket is gond nélkül meg tud válaszolni, mint például, hogy „Mikor ültessük ki az angyaltrombitát?” vagy „Mikor lesz családi pótlék utalás?”.

Az Eumet.hu oldalunkhoz hasonlóan az oldal forgalma májustól júliusig a legerősebb. Tavaly ebben az időszakban havonta átlagosan 239.000 egyedi látogató járt az oldalon, akik e három hónap alatt összesen 3.4 millió oldalletöltést hajtottak végre. A forgalom 75%-a keresőből érkezik, 17%-ot képviselnek a direkt látogatók és 8% érkezik social csatornákon, valamint egyéb külső hivatkozásokon keresztül. 

Az oldalon az idő és teljesítmény alapon is elérhető 970x250, 970x90, 728x90 desktop és 300x250 , 480x480 mobil banneres megjelenéseken kívül kapu szponzorációs lehetőséget is tudunk biztosítani. 

Amennyiben  bemutatott felületeink bármelyike felkeltette kommunikációs céllal rendelkező olvasóink érdeklődését, várjuk szíves megkeresésüket a sales@infinety.hu címen! Amennyiben pedig tartalmával a hazai piac egyik vezető, független médiaportfóliójához szeretne csatlakozni, kérjük vegye fel a kapcsolatot kollegánkkal a portfolio@infinety.hu e-mail címen!