Átugorhatatlan videós megoldásaink

2020. június 17.

A videós hirdetési megoldásokkal kapcsolatos blogbejegyzéseink következő állomásaként ismét górcső alá vettük a mozgóképes megjelenéseket, így ezúttal összehasonlító jelleggel kívánjunk kifejteni a pre-roll, illetve az egyedi – a még hegységek nevei ihlette – Video Olümposz Countdown formátumunk előnyeit.

Ahogy korábban már szót ejtettünk a Video Network divíziónk prémium videós megoldásairól, a videós tartalmakkal tervezett online kommunikáció iránti kereslet megnövekedéséről, illetve a mozgóképes üzenetek természetéről és ismérveiről, úgy ezúttal megvizsgáltuk, hogy milyen hasonlóságok és eltérések figyelhetők meg a pre-roll hirdetési megoldás és egy klasszikus display megjelenés, a Video Olümposz Countdown között.

Piaci viszonylatban prémium videós formátumkészlettel rendelkezünk, Showroomunkban 15 féle mobil és desktop videós megjelenés érhető el és havi viszonylatban a Video Network üzletágunkban 250.000.000 AV, míg pre-roll megjelenésre 2.000.000-ós AV inventory áll rendelkezésre.

A töretlen népszerűségnek örvendő in-stream megjelenésre, a pre-roll alapú médiavásárlásra, mint engagement növelő hirdetési megoldásunk egyikére immáron két weboldalunkon is – a portfóliónkba 2013-ban csatlakozott Sorozatbarat.online-on és a 2020-ban újonnan belépő Kerekmese.hu felületen – lehetősége nyílik Partnereinknek.

A pre-roll megjelenés egy igen praktikus hirdetési forma, hiszen a felhasználók saját kívánalmaiknak megfelelő tartalmak fogyasztása előtt találkozhatnak ezen megoldással, amelyet vélhetően abban az esetben is meg fognak tekinteni, amennyiben azt egy kéretlenül érkező, tíz másodpercig átugorhatatlan brief jellegű videó előz meg. A pre-roll hirdetési megoldásunk tökéletesen megállja a helyét awareness célú kampányok esetén, hiszen az unskippable konstrukció jelentősen növeli a márkavisszaidézés arányát. A hirdetői szegmensnek éppen ezért érdemes hangsúlyt fektetnie a videó első pár képkockájának figyelemfelkeltő jellegére.

Az in-stream megjelenés a YouTube-ot használó Ügyfeleinknek egyértelmű helyettesítő termék lehet, amelynek további előnye a garantált láthatóság, illetve a kiemelkedően magas átkattintási arány. A pre-roll megjelenéshez elengedhetetlen a 16:9-es képarányú, minimum 1280x720 pixel felbontású, mp4 kiterjesztésű videó leadása, melynek javasolt minimum hosszúsága 30 másodperc és a videó maximális mérete a Sorozatbarat.online esetén maximum 10 megabyte, míg a Kerekmese.hu oldalunk esetében a fájl méret legfeljebb 20 megabyte lehet.

A pre-roll alapú hirdetési megoldás „riválisaként” emlegetett Video Olümposz Countdown formátumunkat az átugorhatatlan in-stream megjelenések hívták életre. A kétfázisú videós megjelenés mind image, mind pedig performance kampányok során effektív választás lehet, amelynek abszolút előnyeként emelhető ki a teljes portfóliós lefedettség, továbbá, hogy a formátum kizárólag aktivitásra indul el, amely nagyban növeli a pozitív márkaasszociációt, hiszen a felhasználó vélhetően azért kattintott, mivel érdeklődött a mozgóképes üzenet tartalma iránt.

A desktopra optimalizált, kétfázisú megjelenés mindkét fázisa brandingelhető, így a formátum tökéletesen alkalmas a márkázásra. Az első fázist egy kép és egy automatikusan elinduló, loopolt videó együttesen teszik ki, amely a második fázisában kattintásra vagy a bannerre irányított kurzorral, 3 másodperc után egy testreszabható, full page layerként jelenik meg, ahol a videós tartalom 10 másodpercig nem átugorható.

Az unskippable feature-t hordozó Video Olümposz formátumunk desktop verziója elérhető 970x250, 728x90, 640x360, 300x600, 468x120 és 300x250 pixel méretekben, illetve kifejezetten ajánljuk azon Partnereinknek, akik a pre-roll-hoz hasonló digitális kommunikációt kívánnak tervezni.

Amennyiben az átugorhatatlan vásárlási metódusok valamelyike felkeltette érdeklődését vagy úgy gondolja, hogy online kommunikációs célját ezen konstrukciók támogatnák leginkább, úgy ügyfélkapcsolati munkatársaink várják szíves megkeresését a sales@infinety.hu email címen!