Infinety Video Network – érvek a videóvásárlás mellett

2019. június 18.

Az elmúlt években töretlenül tapasztalható a videós hirdetések térnyerése a digitális marketingpiacon. 2018-ban 7,6 milliárd euró volt a médiaköltés videós hirdetésekre Európában, ami 30,9%-os növekedés 2017-hez képest – tudhatjuk meg az IAB AdEx Benchmark adataiból.

Ebben a blogbejegyzésben szeretnénk néhány olyan érvet bemutatni, melyek a videóvásárlás, és az Infinety Video Network szolgáltatásai mellet szólnak.

Storytelling

A történetmesélés a marketing „haladó szintje”, egyre több hirdető fókuszál rá nagyon tudatosan marketingtevékenységei során. Ezekben az esetekben a megszólítani kívánt célközönséget nem (kizárólag) információkkal szeretné ellátni a hirdető, hanem történetekkel próbál ráhatást gyakorolni. Ezeken keresztül alakít ki végső soron valamilyen érzelmi kapcsolatot a felhasználóval. Ezen történeteket, nem meglepően, videós kísérettel lehet a leghatékonyabban átadni a felhasználók számára. Videós formátumok használatával több idő és több lehetőség áll rendelkezésre információátadásra, könnyebb átvinni mélyebb gondolatokat, és ezáltal kialakítani egy közös élményt a márkával.

Mérhetőség

A digitális platformokon kiszolgált hirdetések nagy előnye az egyszerű, és széleskörű mérhetőség, mely a videós hirdetések esetén hatványozottan igaz, hiszen az alapértelmezettnek tekinthető statisztikai mutatók (pl. megjelenésszám, átkattintások, stb.) mellett további – az Infinety Video Network szolgáltatásai között rendre megtalálható –, mérési lehetőségek is adottak, mint például:

Indítások száma: Hányszor indult el a videó?

Végignézés – első kvartilis: Azon videó lejátszások száma, amelyek elérték a videó hosszának 25%-át.

Végignézés – második kvartilis: Azon videó lejátszások száma, amelyek elérték a videó hosszának 50%-át.

Végignézés – harmadik kvartilis: Azon videó lejátszások száma, amelyek elérték a videó hosszának 75%-át.

Végignézés – negyedik kvartilis (befejezett): Azon videó lejátszások száma, amelyek elérték a videó hosszának 100%-át.

Átlagos nézettség: Átlagosan a videó hány százalékát tekintette meg a felhasználó?

Átlagos megtekintési idő: Átlagosan hány másodpercet néztek meg a videóból?

Teljesítettségi arány (view-through): Videók végignézéseinek száma arányosítva a videók elindításának számával.

Ezen mutatószámok a formátum és a kreatív koncepció mérésére egyaránt szolgálnak, hiszen rengeteg információt elárulnak a felhasználók és a hirdetések interakciójáról.  Az Infinety Video Network olyan független, hitelesített szereplő bevonásával végzi a videós megjelenések mérését, akik kimondottan ezen tartalmak mérésére specializálódtak.

Kreativitási lehetőség

Mozgóképes megjelenések használata esetében sem kell lemondani a látványos és egyedi megjelenésekről, sőt néhány formátum esetében – a statikus banneres kihelyezésekhez képest –, extra kreativitási lehetőséget is biztosít egy-egy megoldásunk.

Az Infinety Video Network központi terméke, a  Video Olümposz névre keresztelt formátumunk átlagosan 2-5% közötti videómegnyitási aránnyal rendelkezik, de – pontosan a fenti kreativitási lehetőségek okos kihasználása révén –, arra is volt már példa, hogy 10% feletti megnyitási arányt ért el. Utóbbi teljesítmény köszönhető volt még a kiváló kreatív koncepciónak, és a megszólítani kívánt célcsoport számára affinis környezetnek is, mely prémium long-tail portfóliónk egyik legfontosabb sajátossága.

A fenti lehetőségek ismeretében a videós hirdetési megoldások térnyerése és töretlen fejlődése abszolút érthetővé válik. A trendeknek megfelelően igyekszünk tehát továbbra is olyan videós szolgáltatást nyújtani Partnereinknek, amelyek maradéktalanul megfelelnek a szakmai elvárásoknak. Az Infinety Video Network szolgáltatásai keretében például továbbra is átvállaljuk a hosting költséget Partnereinktől, valamint felár nélkül ajánljuk a leglátványosabb formátumokat a teljesítmény alapú csomagjainkhoz.

Amennyiben az Infinety Video Network adta lehetőségek felkeltették érdeklődését, és tesztelné egyedi megoldásaink hatékonyságát, kollegáink várják üzenetét a sales@infinety.hu címen! Amennyiben pedig videó hirdetések használatával szeretné értékesíteni felülete forgalmát, kérjük lépjen kapcsolatba a médiapartneri kapcsolatokért felelős csapatunkkal a portfolio@infinety.hu e-mail címen!